Nastavení cookies
Poznávací zájezd do alžbětinské Anglie
publikováno: 11.06.2022

I když děti čekala dlouhá cesta autobusem z Ostravy až do Oxfordu, nadšení a dobrá nálada je po celou dobu cesty neopouštěly. Zážitkem byla pro děti také cesta přes kanál La Manche. Směrem do Anglie si děti vyzkoušely cestu Euro tunelem, cestu zpět si zase užily na trajektu.

1654768301939.jpg

První den pobytu jsme si s dětmi prohlédli univerzitní město Oxford, známou knihovnu Radcliffe Camera a kolej Christ Church College, kde se natáčely záběry k filmové sérii Harry Potter. Druhý den jsme se vydali na středověký hrad Warwick a navštívili jsme rodné město Williama Shakespeara Stratford upon Avon. Třetí den nás čekal královský hrad Windsor a neskutečně krásné skleníky v Kew gardens. Čtvrtý den jsme strávili v Londýně, kde jsme si prohlédli korunovační klenoty v Tower of London, pobavili se v Madame Tussauds s voskovými figurami a svezli jsme se na London Eye. 

1654768204357.jpg

Naše očekávání se naplnila, děti byly spokojené a oba dva cíle našeho výletu se splnily. Všichni se těšíme na příští školní rok, kterou britskou lokalitu navštívíme.

Bc. Petra Videnková

1654768169935.jpg
nahoru